Иран обяви мащабни военни учения Ектадар за следващата седмица, съобщи Гласът

...
Иран обяви мащабни военни учения Ектадар за следващата седмица, съобщи Гласът
Коментари Харесай

Иран подготвя мащабни учения на всички видове въоръжени сили на страната

Иран разгласи огромни военни учения " Ектадар " за следващата седмица, заяви " Гласът на Израел ". Според изданието в маневрите ще вземат участие всички въоръжени сили по цялата страна: въздушни, сухопътни и военноморски.
Всичко по тематиката: Войната сред Израел и Хамас 737
Решението на Техеран да организира огромни военни учения надали може да се назова ненадейно. Ситуацията в Близкия изток може да се възпламени във всеки един миг.

По-рано израелските сили предприеха танкова офанзива в палестинския анклав. Също така американски войски и военна техника не престават да идват в района.

След разполагането на ударна група от самолетоносачи и огромен брой морски пехотинци в Източното Средиземноморие, Вашингтон разгласи желанието си да предислоцира своите комплекси за противовъздушна и противоракетна защита в района.

На този декор Съединени американски щати и Израел предизвестяват други страни да не вземат участие в спора на страната на Хамас, като дават обещание корав отговор.

Същевременно тази нощ президентът на Съединени американски щати Джо Байдън насочи непосредствено обръщение към висшия водач на Иран аятолах Али Хаменей да не се подхващат набези против американски военнослужещи в Близкия изток, заяви Белият дом, откакто американски бойци бяха атакувани в Ирак и Сирия, информира Ройтерс.

" Беше предадено непосредствено обръщение ", съобщи представителят на Белия дом Джон Кърби на брифинг, като отхвърли да даде повече детайлности. 

През миналата седмица американските сили са били атакувани повече от дузина пъти в Ирак и Сирия.

Байдън съобщи по-рано, че е предизвестил аятолаха, че Съединените щати ще отговорят, в случай че американските сили продължат да бъдат обект на набези, само че не посочи по какъв начин е било предадено посланието.

" Предупреждението ми към аятолаха беше, че в случай че те продължат да подхващат дейности против тези военни елементи, ние ще отговорим и той би трябвало да бъде квалифициран. Това няма нищо общо с Израел ", съобщи президентът на конференция.

Около 900 американски военни бяха изпратени в Близкия изток за усилване на отбранителните качества на Съединени американски щати на фона на зачестилите набези на свързани с Иран групировки, заяви Пентагонът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР